Hemofarm otvorio pogon za kontrolu kvaliteta

made-in-germany-rs-hemofarm-zgrada

U krugu vršačke fabrike nemačke farmaceutske kompanije „Hemofarm“ juče je otvoren novi pogon za kontrolu kvaliteta proizvoda, površine 7.000 kvadrata i vredan oko šest miliona eura, u kome će raditi 300 stručnjaka.

Na ovaj način Hemofarm je obeležio deceniju poslovanja u sastavu nemačkog koncerna „Štada“ (Stada), koji je do sada u kompaniju u Vršcu uložio 200 miliona eura, prenosi „N1“.

Generalni direktor Hemofarma Ronald Zeliger je istakao da je zgrada „Kvalitet“ usklađena sa dobrom proizvođačkom praksom i najvišim standardima u farmaceutskoj industriji.

– Neprekidne promene na tržištu, ozbiljna konkurencija, velika odgovornost prema korisnicima usluga i briga za njihovo zdravlje nalažu ovakav način poslovanja. Pre nekoliko meseci Štada je odlučila da Hemofarm postane njihov regionalni centar za jugoistočnu Evropu, što pokazuje da nemački investitori doživljavaju Srbiju kao zemlju u kojoj je moguće dugoročno i stabilno poslovati – rekao je Zeliger.

Kompanija Hemofarm je osnovana u Vršcu 1960. godine, a od 2006. se nalazi u sastavu Štade. To je vodeća kompanija na tržištu farmaceutskih proizvoda u Srbiji sa udelom od 17,3 posto, koja u izvozu medikamenata učestvuje sa 79,1 posto.

Hemofarm u Srbiji ima svoje pogone u Vršcu, Šapcu, Dubovcu i Starim Banovcima, u Crnoj gori u Podgorici, a u BIH u Banjaluci. U Temišvaru se nalazi laboratorija za kontrolu kvaliteta proizvoda koji se izvoze u Evropsku uniju (EU). U 2015. godini 3.000 radnika Hemofarma proizvelo je 216,5 miliona pakovanja farmaceutskih proizvoda.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор