Hemofarm postao Stadin regionalni centar

made-in-germany-rs-hemofarm-zgrada

Nemački koncern “Stada” formirao je centar za region jugoistočne Evrope na čijem čelu će biti kompanija “Hemofarm” iz Vršca.

Generalni direktor Hemofarma Ronald Zeliger objašnjava za agenciju “FoNet” da se nemački koncern, u čijem je sastavu i Hemofarm, odlučio za promenu strategije kako bi poboljšao efikasnost i poslovanje u svim regionima. Zeliger je pri tom imenovan za potpredsdnika Stade za jugoistočnu Evropu.

Stada je bila organizovana u tri zone, Zapadnu Evropu, Nemačku i Istok, ali je zbog promena na svetskom tržištu sada reorganizovana na šest regionalnih zona. Hemofarm koji je zadužen za zonu jugoistočne Evrope, pokriva tržište Mađarske, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Albanije, Bugarske, Rumunije…, precizirao je Zeliger i naglasio da se radi o teritoriji sa 10 ili 11 zemalja i oko 3.500 zaposlenih.

– Ova promena znači da će proizvodni portfolio Hemofarma biti harmonizovan sa tržištima svih ovih zemalja, uzimajući u obzir njihove specifične razlike. To, međutim, znači i da će dobri proizvodi Hemofarma, do sada dostupni u Srbiji, BiH i Makedoniji, ubuduće biti dostupni i širom regiona. Moći ćemo da imamo i bolji marketinški i promotivni pristup regionalnom tržištu – objasnio je Zeliger.

Po njegovim rečima, ova promena će svakako ojačati poziciju Hemofarma, jer će sada na većem tržištu efikasnije moći da rešava teškoće i izbalansira poslovanje.

– Dok su mnoge velike kompanije na ovom području ili nestale ili smanjile prisustvo, Hemofarm je ostao. Ponosan sam što će srpski lekovi proizvedeni u pogonima Hemofarma biti dostupni građanima u svim okolnim zemljama, a zastava stare srpske tradicionalne kompanije ponovo će se vijoriti širom regiona – rekao je Zeliger koji je o novoj poziciji Hemofarma razgovarao i sa predstavnicima Vlade Srbije.

– Oni su odmah uočili mogućnosti i novu perspektivu, ne samo zbog veze Hemofarma sa regionalnim tržištima, već i zbog moje pozicije predsednika Nemačko-srpske privredne komore, koja će sada biti ojačana. Sve to zajedno doprineće povezivanju lokalnih industrija i lokalnih tržišta – istakao je Zeliger.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор