Hemofarm preuzeo „Ivančića i sinove“

made-in-germany-rs-hemofarm-zgrada

Nemačka farmaceutska kompanija “Hemofarm” preuzela je u potpunosti kompaniju „Ivančić i sinovi“, odnosno njene proizvode, fabrički pogon u Starim Banovcima, zaposlene, kao i intelektualnu imovinu.

Iz vršačke kompanije je saopšteno da je u ime Hemofarma kupoprodajni ugovor potpisao generalni direktor Ronald Zeliger, kao i da će više od trideset proizvoda kompanije Ivaničić i sinovi ostati i ubuduće na tržištu pod istim imenima. Hemofarm će, shodno svojoj liderskoj poziciji na tržištu Srbije i regiona, ove proizvode učiniti još pristupačnijim, dodaje se u saopštenju.

Direktor Hemofarma, inače članice nemačke “Štada grupe”, je takođe istakao da će preuzetim portfoliom Ivančića i sinova, Hemofarm zaokružiti svoju bogatu paletu OTC proizvoda, prenosi agencija “Tanjug”.

– Ovaj događaj je kockica mozaika, koja se fantastično uklopila u našu poslovnu strategiju. Preuzimanjem proizvoda, pogona i imovine Ivančića i sinova, Hemofarm se na neki način takmiči sa sobom, obarajući sopstvene rekorde. Po mom mišljenju, u biznisu je to najteže, ali je istovremeno i najizazovnije – objašnjava Zeliger.

On je dodao da je veoma srećan što će zaposleni iz kompanije “Ivančić i sinovi” uneti novu energiju u Hemofarm, pri tom naglasivši ulogu radnika kao najvažnijeg resursa kompanije.

– Ovu akviziciju vidim kao dobitak za zaposlene u obe kompanije, ali i za srpsku privredu, a posebno za korisnike naših proizvoda – zaključuje Zeliger.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор