Pad Opelove proizvodnje zbog pada tražnje

made-in-germany-rs-opel-logo

Nemački “Opel” je primoran da skrati radno vreme u svojim fabrikama, što je posledica pada tražnje za određenim modelima nakon Bregzita, najavio je portparol automobilske kompanije.

Skraćenjem radnog vremena biće obuhvaćene fabrike u Riselshajmu blizu Frankfurta i u Ajzenahu u centralnoj Nemačkoj, gde ukupno 5.000 zaposlenih proizvodi „insignija“ i „korsa“ modele automobila, prenosi agencija “Frans pres”.

„Ne možemo potvrditi tačan broj radnih dana koji će biti ukinuti. To će uglavnom zavisiti od obima prodaje modela insignija i korsa u Ujedinjenom Kraljevstvu“, kaže se u saopštenju kompanije.

Opel, koji je u vlasništvu američke kompanije “Dženeral motors” (GM), proda na britanskom tržištu pod svojim brendom “Vauxhall” više vozila nego u bilo kojoj drugoj evropskoj zemlji. Međutim, sadašnje usporavanje prodaje i slabljenje funte zasigurno će negativno uticati na ovogodišnje finansijske rezultate kompanije, ocenjuje francuska agencija.

U vremenu nakon odluke Velike Britanije da izađe iz Evropske unije funta je pretrpela nagli pad vrednosti prema euru, a pojedini analitičari smatraju da će se takav trend nastaviti i u narednom periodu.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор