Veći profit VW zbog pada eura i bolje prodaje

made-in-germany-rs-volkswagen02

Nemačka kompanija „Folksvagen“ (VW) objavila je kako je u prva tri meseca ove godine proizvodnja automobila zabeležila dobre rezultate, zahvaljujući povećanoj tražnji i slabljenju eura.

U prvom kvartalu ove godine neto profit kompanije je porastao za 20,6 posto, na 2,88 milijardi eura, dok se profit iz poslovanja povećao za 16,6 posto, na 3,32 milijade eura, zahvaljujući rastu prihoda od 10,3 posto, odnosno povećanju prihoda na ukupno 52,73 milijarde eura, navodi Folksvagen u svom saopštenju, a prenosi agencija „Frans pres“.

U periodu januar-mart 2015. godine obim prodatih vozila porastao je za 1,8 posto na nivo od 2,487 miliona prodatih vozila širom sveta.

– Pored efekta promene deviznog kursa, veći obim prodatih vozila je takođe poizitivno uticao na naše poslovanje. U više navrata smo ponavljali da će ova godina biti izazovna godina za automobilsku industriju, ali i za nas takođe – izjavio je tim povodom generalni direktor kompanije Martin Vinterkorn, i dodao da uprkos teškom tržišnom okruženju i jakoj konkurenciji, VW namerava da poveća prodaju, prihode i profit iz poslovanja u čitavoj 2015. godini.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор