Nova verzija „mercedesa“ podigla „Dajmleru“ profit

made-in-germany-rs-mercedes-logo

U drugom kvartalu ove godine nemačkom proizvođaču vozila „Dajmler“ (Daimler) operativni profit je porastao za 54 procenta, u odnosu na isti period prošle godine.

U saopštenju Dajmlera se navodi da je do rasta operativnog profita došlo jer je uspeh od lansiranja novih modela omogućio kompaniji da kompenzuje usporavanje prodaje na kineskom tržištu, kao i da povisi marže na modelima „mercedes-benz“.

U posmatranom tromesečju operativni profit kompanije dostigao je 3,8 milijardi dolara, što je znatno iznad prosečne prognoze analitičara od 3,31 milijardu dolara. Za ovu razliku između projektovane i realne zarade prvenstveno treba zahvaliti tržišnom uspehu nove verzije automobila „mercedes klas C“, prenosi agencija „Rojters“.

U Dajmleru ističu da su isporuke „mercedesa“ u prvom polugodištu povećane za 20 posto, na ukupno 500.700 isporučenih vozila. Iako je na kineskom tržištu došlo do usporavanja u istom periodu, što je izazvalo pad prodaje Dajmlerove konkurencije, njegova filijala „Mercedes“ zabeležila je osetan rast u junu, u visini 38,5 posto u odnosu na isti mesec prošle godine.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор