Kako promeniti snabdevača električnom energijom

made-in-germany-rs-strujomer

Savet Agencije za energetiku Republike Srbije doneo je nova Pravila o promeni snabdevača električnom energijom i prirodnim gasom, koja su usaglašena sa odredbama Zakona o energetici iz decembra 2014. godine.

Ovim pravilima se uređuju uslovi i postupak promene snabdevača krajnjeg kupca po ugovoru o potpunom snabdevanju električnom energijom ili prirodnim gasom, kao i prava, obaveze i rokovi postupanja operatora sistema, trenutnog i novog snabdevača i kupca, saopštila je Agencija za energetiku, a prenosi “Tanjug”.

Nova Pravila će se primenjivati i na domaćinstva koja žele da promene snabdevača. Najveći broj kupaca, uključujući tu i domaćinstva, ima ugovor o potpunom snabdevanju, što znači da količina električne energije ili prirodnog gasa za obračunski period nije utvrđena ugovorom, već kupci plaćaju na osnovu količine koju potroše. Postupak promene pokreće kupac koji pronađe povoljnijeg snabdevača, podnošenjem zahteva tom novom snabdevaču, a promena snabdevača je besplatna za sve kupce i traje najduže 21 dan.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор