Fabrika nemačkih nošnji iz Čačka

made-in-germany-rs-nemacka-nosnja

Kompanija „Velteks“ koja se bavi proizvodnjom „trahten mode“, odnosno modnim trendom odevnih predmeta inspirisanih nacionalnim nošnjama Nemaca i Austrijanaca, otvorila je svoj novi pogon u Čačku.

Proizvodnja ovog preduzeća obavljala se u pogonima kooperanata sve do 2011. godine, kada su vlasnici sopstvenim sredstvima kupili parcelu od 40 ari i objekat od 900 kvadratnih metara, gde su pokrenuli proizvodnju, zaposlili 25 radnika i ostvarili zaradu od oko 3.000.000 eura. „Velteks“ sada ima 180 radnika, a nakon otvaranja novog pogona najavljeno je zapošljavanje još 50 ljudi.

Prilikom otvaranja novog pogona u Čačku, ministar privrede Željko Sertić rekao je da je ova kompanija ponos Srbije i model za prosperitet u budućnosti, prenosi agencija „Tanjug“.

– Firma „Velteks“ svoj proizvodni program izvozi u Austriju i Nemačku i sarađuje sa najboljim kompanijama u tim zemljama. Njihova proizvodnja odvija se na najsavremenijim mašinama, a zahvaljujući kvalitetu proizvoda, ona zadovoljava izbirljivo tržište Zapadne Evrope – istakao je Sertić.

Vlasnici kompanije živeli su i radili u inostranstvu, a potom su odlučili da se vrate u Srbiju i deo zarađenog novca ulože u posao koji nikada do tada nisu radili. Direktor kompanije Goran Marković, objasnio je da godišnji izvoz „Velteksa“ trenutno iznosi 4, 2 miliona eura.

– Danas smo otvorili novi proizvodni pogon površine 2.200 kvadrata, u kome smo instalirali novu opremu. Želeli smo da pokažemo javnosti da tekstil u Srbiji ima perspektivu, a domaća pamet i privrednici mogu da rade uspešno na zdravim osnovama. Zbog toga prioriteti ne moraju da budu strani investitori – naglasio je Marković.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор