„Svarovski“ u Subotici zapošljava 54 radnika

made-in-germany-rs-swarovski-mercedes

Iako je tek započeta izgradnja fabričke hale u Subotici, austrijski proizvođač kristala „Svarovski“ (D. Swarovski) već zapošljava 54 radnika, a kako najavljuje član Gradskog veća Subotice zadužen za privredu Milan Vučković, do polovine godine broj zaposlenih u ovoj kompaniji će porasti na 200, prenosi agencija „Tanjug“.

Vučković je objasnio da je zvaničan početak radova na izgradnji fabričke hale kompanije „Svarovski“ u Privrednoj zoni Mali Bajmok zakazan za 14. april, iako je ona već počela, a dok prostor ne bude spreman, zaposleni radnici će raditi u iznajmljenom prostoru.
– Planirano je da se do kraja godine završi izgradnja fabričke hale površine 15.000 kvadrata. Probna proizvodnja trajaće prva dva do tri meseca, a zatim bi kompanija krenula u proizvodnju punim zamahom – rekao je Vučković.

On je istakao da lokalna samouprava prati zahteve investitora u smislu infrastrukturnog opremanja Industrijske zone, pa je tako sada u toku tender za izbor izvođača radova na asfaltiranju interne saobraćajnice u samoj zoni, koja treba da poveže fabrike „Kontinental“ i „Svarovski“. Prema njegovim rečima, u saradnji sa Vladom Srbije obezbeđena su sredstva i za izgradnju ostalih potrebnih internih saobraćajnica u zoni, koje će povezati i još uvek nepopunjene parcele kako bi bile potpuno spremne za nove investitore.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор