Industrijska zona „Mali Bajmok“ ima 3.000 zaposlenih

22234-industrijskazona

U industrijskoj zoni „Mali Bajmok“ u Subotici posluju strane kompanije koje zapošljavaju ukupno 3.000 radnika. Neke od njih planirale su da prošire svoje proizvodne kapaciteta, a lokalna samouprava trenutno vodi pregovore sa tri nove kompanije zainteresovane da dođu u Subticu.

Javno preduzeće „Privredno-tehnološki parkovi“ Subotica zaduženo je za kooridnaciju stranih investicija u gradu i rukovodi Privrednom zonom „Mali Bajmok“ u kojoj su smeštene kompanije „Simens“, „Kontitek“, „Dunkermotoren“ i „Normagrupa“.

Po rečima direktora ovog preduzeća Ivana Saveljića, u zoni je sada pri kraju još jedna u nizu investicija.

– Kompanija „Swarovski“ završava u Industrijskoj zoni Mali Bajmok izgradnju svog pogona i očekujemo da u maju presele svoju proizvodnju iz sada iznajmljenog prostora u novi prostor u našoj industrijskoj zoni. Realizacija ove investicije ide svojim planiranim tokom i očekujemo da će do kraja naredne godine u ovoj fabrici biti postignut pun proizvodni kapacitet uz planirano zapošljavanje oko 600 radnika, od kojih oko 200 već radi u iznajmljenom pogonu – rekao je Saveljić, a prenosi agencija „Tanjug“.

Kako dalje navodi, pojedini investitori iz zone najavljuju mogućnost proširenja svojih kapaciteta, odnosno izgradnju novih hala. Za to vreme lokalna samouprava vodi pregovore sa tri nova zainteresovana strana investitora o mogućnostima ulaganja.

– To su kompanije koje se bave proizvodnjom, ali zbog trenutnih faza u kojima se ti pregovori nalaze smatramo da još nije vreme da se objavljuju imena kompanija – izjavio je Saveljić.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор