„Lidl“ prvu dozvolu dobio u Subotici

made-in-germany-rs-lidl-filijala

Nemački lanac hipermarketa „Lidl“ mogao bi u 2015. godini da krene sa izgradnjom svog prodajnog objekta u Subotici, jer je od svih gradova u Srbiji gde planira da investira, prvu građevinsku dozvolu dobio u ovom gradu.

– Veoma je izvesno da će „Lild“ u 2015. godini početi sa investiranjem, zato što je već završen postupak izdavanja dozvole, a zbog čega smo upravo mi prva lokalna samouprava u Srbiji koja je izdala građevinsku dozvolu ovakvom jednom gigantu. Ipak, treba uzeti u obzir da je poslovna koncepcija „Lidla“ takva da sa gradnjom počinje tek kada se stvore uslovi za izgradnju deset i više objekata – objasnio je pomoćnik gradonačelnika Subotice Ljuben Hristov, a prenosi agencija „Tanjug“.

Prema njegovim rečima, pre mesec dana još dve lokalne samouprave u Srbiji su bile blizu izdavanja potrebnih dozvola nemačkoj kompaniji. On je izrazio nadu da će novi Zakon o građevinarstvu podstaći ove aktivnosti i omogućiti zainteresovanim stranama da što lakše dođu do neophodnih dokumenata za početak investiranja.

– Tri do četiri meseca pre zvaničnog početka gradnje megamarketa, naša lokalna samouprava će biti obaveštena od strane ove kompanije, kako bi se obezbedili preduslovi za izgradnju pristupne samobraćajnice na lokaciji budućeg „Lidlovog“ objekta, a koja se nalazi na putu između Subotice i Palića – rekao je Hristov.
.
„Lidl“ bi prema ranijim najavama, svoj prodajni objekat trebalo da izgradi uz budući ritejl park austrijske „Kvintere“ u kome će, prema najavama, osim “Lidla” biti smeštene i prodavnice odeće i obuće poznatih brendova kao što su “Newyorker”, “C&A” i “Takko”.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор