„Lidl“ kupio plac i u Beogradu

made-in-germany-rs-lidl-znak

Nemački trgovinski lanac supermarketa „Lidl“ kupio je zemljišnu parcelu u Beogradu, na opštini Voždovac, u blizini Trošarine, gde će u narednom periodu biti izgrađen jedan od nekoliko prodajnih objekata ove svetski poznate kompanije.

Kao i u prethodnim slučajevima kupovine zemljišta, u kompaniji „Lidl“ još nisu dobili ovlašćenja da otkriju kada će početi izgradnja prodajnog objekta u Ulici Save Maškovića.

– Možemo da potvrdimo kupovinu parcele na navedenoj lokaciji u Beogradu, ali datume početka gradnje i otvaranja budućih filijala trenutno nismo u mogućnosti da preciziramo. Kao što je poznato, kompanijina politika poslovanja u Evropi jeste kupovina parcela na više lokacija i istovremeno otvaranje više objekata. Takav način poslovanja biće realizovan i u Srbiji – kažu u nemačkoj kompaniji, a prenosi „Blic“.

Priče o dolasku „Lidla“ u Beograd i Srbiju traju već godinama, ali do sada nije bilo poznato koliko je objekata predviđeno za otvaranje, niti u kojim gradovima i na kojim lokacijama. Kako „Blic“ saznaje, lokacija na Trošarini nalazi se odmah iza „Jugopetrolove“ pumpe i tačno preko puta zgrade Poreske uprave. Ovo zemljište je sada u postupku ekspoprijacije, a ranije je bilo predviđeno da tu bude izgrađen tržni centar, mada ta ideja nikada nije zaživela.

Kompanija „Lidl“ posluje još od tridesetih godina 20. veka. Ona je danas deo grupacije „Schwarz“ i spada u 10 vodećih nemačkih maloprodajnih lanaca. Poznata je po pristupačnim cenama koje su i do 20 posto niže u odnosu na cene proizvoda konkurentskih trgovinskih lanaca.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор