Novi distributivni centar „Delte“ u Staroj Pazovi

made-in-germany-rs-delta-holding

Kompanija „Delta holding“ otvorila je novi distributivno-logistički centar za hranu i robu široke potrošnje u Staroj Pazovi, čija je izgradnja koštala 10,2 miliona eura.

– U distributivno-logističkom centru „Delta transportnog sistema“ (DTS) biće zaposleno 400 radnika. Ovo je samo prva faza i „Delta će u ovaj centar nastaviti da ulaže. Kada se završi i treća faza, ovde ćemo stvoriti najveći logistički centar u našem regionu – rekao je na otvaranju predsednik „Delta holdinga“ Miroslav Mišković.

Kako je najavio, kompanija planira da ove godine počne izgradnju četiri objekta na tri lokacije u Beogradu, ukupne vrednosti veće od 250 miliona eura, naglasivši da su sredstva za te investicije već obezbeđena, prenosi agencija „Beta“.

– Za privredu Srbije veoma je važno da država izjednači domaće i strane investicije. Na izgradnji nove „Deltine“ poslovne zgrade od 20.000 kvadrata, tržnog centra na Autokomandi od 180.000 kvadrata, Hotela „Interkontinental“ i poslovne zgrade u Bloku 20 od 50.000 kvadrata biće angažovano između 8.000 i 10.000 građevinskih radnika. Očekujemo i potpisivanje ugovora o izgradnji hotela „Kraun plaza“ u Ljubljani sa hotelijerskom grupom „Interkontinental“, koji će imati 20 spratova i biti najviša zgrada u glavnom gradu Slovenije – rekao je Mišković i istakao da je brza izgradnja ovog distributivno-logističkog centra omogućena pravovremenim izdavanjem dozvola u Opštini Stara Pazova.

Generalni direktor „DTS“ Vojin Milić pojasnio je da je izgradnja centra u Staroj Pazovi završena za sedam meseci i da njegova površina iznosi 20.730 kvadratnih metara, uz mogućnost proširenja za još 14.500 kvadrata. On je naglasio da je kapacitet centra 26.000 paletnih mesta, kao i da će se iz njega svakodnevno otpremati roba za 15.000 kupaca širom Srbije.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор