„Lidl“ gradi glavni distributivni centar u Staroj Pazovi

made-in-germany-rs-lidl-distributivni-centar

Nemački trgovinski lanac „Lidl“ potpisao je juče sa Opštinom Stara Pazova ugovor o kupovini građevinskog zemljišta za izgradnju svog glavnog distributivnog centra u Srbiji.

Kako se navodi u saopštenju Opštine, kompanija „Lidl“ je kupila oko 20 hektara u najatraktivnijem delu industrijske zone Stare Pazove, u blizini autoputa Beograd-Subotica, čime je najavljen skori početak izgradnje glavnog distributivnog centra, prenosi agencija „Beta“.

Nakon izgradnje saobraćajne petlje na autoputu Beograd-Subotica, odnosno na putu Nova Pazova-Stari Banovci, glavni distributivni centar nemačkog trgovinskog lanca imaće mogućnost povezivanja i sa autoputem Beograd-Zagreb.

Ugovorom „Lidla“ sa Opšinom Stara Pazova predviđeno je da parcela prelazi u svojinu te kompanije uz naknadu od oko 158 miliona dinara. Potpisivanju je prethodio postpupak javnog nadmetanja od 15. avgusta ove godine. Istovremeno uz Ugovor o kupovini opštinskog građevinskog zemljišta, dodatnim Ugovorom je definisan i način finansiranja i izgradnje neophodne komunalne infrastrukture koja će omogućiti kako saobraćajno, tako i komunalno povezivanje objekta budućeg distributivnog centra „Lidla“ na postojeću mrežu.

U saopštenju je ocenjeno da kupovina zemljišta za potrebe logističkog centra, predstavlja najvažniji strateški korak u nizu planiranih aktivnosti ekspanzije „Lidla“ na tržištu Srbije.

Trgovinski lanac „Lidl“ je međunarodni diskontni lanac supermarketa sa sedištem u Nemačkoj. Posluje u 25 zemalja, a ima više od 200.000 zaposlenih u više od 10.000 svojih filijala.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор