U EPS se vraća sedam privrednih društava

made-in-germany-rs-eps-elektroprivreda-srbije

Vlada Srbije dala je saglasnost da se sedam zavisnih privrednih društava za proizvodnju električne energije i uglja pripoje Javnom preduzeću „Elektroprivreda Srbije“ (EPS), kao svom matičnom preduzeću.

Istovremeno, vlada se saglasila i sa Odlukom o formiranju operatora distributivnog sistema „EPS Distribucija“, prenosi agencija „Tanjug“.

Ministarstvo rudarstva i energetike saopštilo je da se uvođenjem jedinstvenog upravljanja i ujednačavanjem poslovnih procesa i procedura, stvaraju uslovi za efikasnije i profitabilnije poslovanje EPS-a. Reč o procesu koji je u skladu sa Zaključkom Vlade Srbije iz novembra 2014. godine, tokom čije realizacije su poštovani svi dogovoreni rokovi.

„U EPS-u je započeta velika reorganizacija i reforma kojoj krajnji rezultat mora da bude stabilna i uspešna kompanija. Na ovaj način želimo da napravimo efikasan, moderan sistem i što je za građane najvažnije, namera je da obezbedimo stabilnu proizvodnju uglja i električne energije“, izjavio je u saopštenju ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić.

On je naglasio, navodi se u saopštenju, da je obaveza svih u vladi da obezbede Srbiji bolju budućnost, a deo te budućnosti je i snažna Elektroprivreda Srbije, s tim da, ističe Antić, ona mora biti neuporedivo bolje organizovana nego što je sada.

„Cilj je da EPS postane svetski organizovana kompanija i grupacija u kojoj su jasno definisane delatnosti proizvodnje, snabdevanja i distribucije“, kaže se u saopštenju.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор