Kubanke, Brazilke i Kozaci stižu na Vrnjački karneval

made-in-germany-rs-brazilke-karneval

Međunarodni Vrnjački karneval, koji počinje danas i traje do 18. jula, okupiće ove godine više od 4.500 učesnika iz naše zemlje i zemalja regiona, kao i goste iz Brazila, Kube, Rusije, Rumunije, Bugarske…

Organizatori karnevala u Vrnjačkoj banji ističu da se očekuje dolazak oko 300.000 posetilaca, prenosi agencija „Tanjug“.

– Centralni događaj je velika karnevalska povorka koja će biti održana 18. jula u 20.00 sati, dok je povorka za najmlađe rezervisana za 15. jul u 19.00 sati. Posebnu atrakciju će predstavljati karnevalske grupe iz Brazila i Kube sa atraktivnim plesačicama, kao i 30 Kozaka iz Rusije sa Azovsokog mora – najavio je Nebojša Bogićević, predstavnik Turističke organizacije Vrnjačka Banja.

On je svim posetiocima i učesnicima obećao odličnu zabavu koja uključuje više od 80 različitih događaja, kao i koncerte Zdravka Čolića, Goce Tržan, Bojana Marovića, grupa Kerber i Osvajači, Topalka, Merime Njegomir, Nade Topčagić…

Međunarodni Vrnjački karneval prvi put je održan 2005. godine, od kada je do danas ova manifestacija uspela da zauzme značajno mesto u kalendaru svetskih karnevalskih dešavanja, a trenutno predstavlja jednu od najvećih turističkih manifestacija u Srbiji.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор