Imovinu „29. novembra“ kupili Nemci

made-in-germany-rs-pare-kofer.jpg

Nemačka kompanija „DT HANDELS“ GmbH, sa sedištem u Klagenfurtu, kupila je po ceni od 48 miliona dinara, pokretnu imovinu nekadašnjeg srpskog giganta u proizvodnji mesa, Industrije mesa i konzervi „29. novembar“ iz Subotice.

Kako je saopštila Agencija za privatizaciju, nemačka kompanija je ponudila ovaj novčani iznos za mašine i opremu sedam odeljenja proizvodnje, a uz to i za prateću opremu u proizvodnji i laboratoriji, transportna sredstva, kao i za svu drugu pokretnu imovinu u fabričkom krugu i magacinskom i skladišnom prostoru.

Procenjena neobavezujuća vrednost imovine srpske kompanije navedena u oglasu, iznosila je skoro 180,5 miliona dinara, međutim odbor poverilaca ovog preduzeća u stečaju saglasio se sa prodajom za ponuđenih 48 miliona. Inače, to je bio peti oglas za prodaju imovine „29. novembra“, prenosi agencija „Tanjug“.

Agencija za privatizaciju do sada je objavljivala tri tendera za prodaju kapitala ovog preduzeća i u aprilu 2008. godine tender je bio proglašen uspešnim. Međutim, tadašnji kupac nije bio obezbedio bankarsku garanciju, pa je ugovor raskinut u junu iste godine. U maju 2009. godine preduzeće je zbog lošeg stanja u kojem se nalazilo, otišlo u stečaj.

Prva prodaja iz stečaja oglašena je u novembru 2010. godine, koja je kao i dve naredne bila neuspešna. Zatim se prešlo na prodaju imovine u celinama, a nakon što nije prihvaćena ponuda za prodaju najvažnije fabričke celine, prešlo se na prodaju po segmentima, kao što je bila i ova prodaja.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор