Prodaja „Prve petoletke – Delovi“ do 7. avgusta

Prva petoletka

Produžen je rok za prodaju 70 procenata društvenog kapitala akcionarskog društva „Prva petoletka – Delovi“ iz Novog Pazara, po početnoj ceni od 2,1 milion eura, saopštila je Agencija za privatizaciju.

Ponude za kupovinu ove kompanije mogu se podneti najkasnije do petka, 7. avgusta u 14 sati, a svi zainteresovani potencijalni kupci mogu preuzeti prodajnu dokumentaciju najkasnije do 31. jula u 15 sati. Otvaranje ponuda će biti održano u prostorijama Agencije za privatizaciju 12. avgusta u 13 sati.

Pravo učešća u javnom nadmetanju za kupovinu „Prve petoletke – Delovi“ imaju sva pravna i fizička lica ili konzorcijumi iz oblasti metalo-prerađivačke industrije. Svi koji žele da se takmiče za preuzimanje ove fabrike treba da uplate depozit u iznosu od 214.000 eura, uz dodatni otkup prodajne dokumentacije po ceni od 100.000 dinara, prenosi agencija „Beta“.

U saopštenju Agencije se naglašava da ukoliko dođe do prodaje 70 posto kapitala preduzeća „Prva petoletka – Delovi“, dug te kompanije prema državnim poveriocima će biti otpisan. Takođe se objašnjava da novopazarska fabrika „Prve petoletke“ iz Trstenika, trenutno zapošljava 29 radnika, a da odlukom Agencije za privatizaciju ova kompanija nije otišla u stečaj, jer je njeno poslovanje ocenjeno kao održivo.

Agencija za privatizaciju podseća u saopštenju da su pored konkursa za kupovinu ovog preduzeća, u toku i konkursi za privatizaciju Regionalne radio televizije Novi Pazar i Holding kompanije „Raška“.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор