TV Pančevo, Kruševac i Kragujevac dobile istog gazdu

made-in-germany-rs-rtv-pancevo

Posle kupovine “RTV Pančevo” za 87.200 eura, kruševački biznismen Radoica Milosavljević je, kao jedini ponuđač, postao vlasnik i “RTV Kruševac” za 14.000 eura i “RTV Kragujevac” za 85.500 eura.

Ovaj 67-godišnji biznismen, inače vlasnik klinike i preduzeća za proizvodnju plastične ambalaže, ranije je najavio da je zainteresovan za kupovinu 11 medija u Srbiji. Milosavljević je dugo bio direktor Sportskog centra u Kruševcu, a od 2008. do 2012. godine i zamenik gradonačelnika Kruševca. Osamdesetih godina izdržavao je u dva navrata višegodišnju zatvorsku kaznu zbog privrednih prestupa, podseća “Blic”.

Agencija za privatizaciju Srbije objavila je nedavno da zbog nepostojanja interesovanja nisu uspele prodaje javnih informativnih preduzeća “Radio Bačka”, “Radio Medveđa” i “RTV Mlava”, kao ni lokalnih medija “Radio Subotice”, “Radio Požarevca”, RTV “Šapca”, “Niške televizije”, “Radio Valjeva”, “Radio Sečnja”, “Radio Petrovca”, “Ivanjičkog radija”, RTV “Jagodine”, RTV “Reč radnika” iz Aleksinca i novinske agencije “Tanjug”, dok je za beogradsku televiziju “Studio B” pristigla jedna ponuda.

Od 72 medija u kojima država i lokalne samouprave imaju vlasništvo do sada su, sem gore pomenute tri televizije, prodata samo još dva lokalna medija, RTV “Trstenik” i “Televizija Apolo” iz Novog Sada.

Javna nadmetanja za kupovinu medija u Srbiji počela su 6. avgusta, a po novim propisima mediji treba da budu privatizovani do kraja oktobra ove godine. Ukoliko do tada ne dobiju novog vlasnika njihove akcije će biti besplatno podeljene sadašnjim i bivšim radnicima.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор