Posle „Radio Šida“ “Kopernikus” kupio i “Radio Rašku”

made-in-germany-rs-radio-studio

Kablovsko-distributivni sistem “Kopernikus” kupio je za 14.950 eura Javno preduzeće “Radio Raška” iz Raške, objavila je Agencija za privatizaciju Srbije.

Na sajtu Agencije se navodi da je Kopernikus bio jedini ponuđač na konkursu, kao i da će ugovor o prodaji biti potpisan posle dobijanja pozitivnih mišljenja Uprave za sprečavanje pranja novca i Regulatornog tela za elektronske medije.

Opštinski “Radio Raška” emituje program od 1995. godine, a početna procenjena vrednost za 100 posto njegovog kapitala iznosila je 14.939 eura, prenosi agencija „Beta“.

U sistemu kompanije “Kopernikus” nalazi se kablovski operater i televizija s tri kanala. Kablovsko-distributivni sistem nedavno je preuzeo “Radio Šid” za 531.000 eura, po ceni čak 76 puta većoj od početne.

Javne licitacije za prodaju medija u Srbiji počele su 6. avgusta. Po novim propisima svi mediji treba da budu privatizovani do kraja oktobra ove godine, a ako do tada ne dobiju novog vlasnika, njihove akcije će biti besplatno podeljene sadašnjim i bivšim radnicima. Ukoliko radnici ne prihvate takvo rešenje, medij će biti ugašen.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор