Kruševljanin kupio i osmi medij

made-in-germany-rs-radio-studio

Kruševljanin Radoica Milosavljević kupio je i osmi po redu srpski medij, Radio-televiziju „Brus“, po ceni od 10.200 eura.

Kako je objavljeno je na sajtu Udruženja novinara Srbije (UNS), direktorka RTV Brus Natalija Moskovljević Miletić je izjavila da je od 18 zaposlenih samo petoro ostalo da radi, a da su ostali uzeli otpremnine.

Milosavljević je u poslednjih mesec dana već kupio sedam medija: RTV „Pančevo“, RTV „Kragujevac“, RTV „Kruševac“, TV „Požega“, Centar za informisanje Novi Kneževac, RTV „Caribrod“ iz Dimitrovgrada i TV „Pirot“.

Agencija za privatizaciju će posle dobijanja pozitivnih mišljenja Uprave za sprečavanje pranja novca Ministarstva finansija i Regulatornog tela za elektronske medija, o nepostojanju smetnji za zaključivanje ugovora, potpisati Ugovor o prodaji kapitala ovih medija sa novopečenim “medijskim magnatom” iz Kruševca.

Od 50 srpskih medija koje je Agencija ponudila na licitaciju, 20 je uslovno prodato, dok će za njih 27 biti ponovljen postupak u drugom krugu privatizacije, objašnjava se na sajtu UNS-a.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор