Oglašena prodaja Izdavačke firme „RAD“

made-in-germany-rs-pare-kofer.jpg

Objavljen je poziv Agencije za privatizaciju za javno nadmetanje radi kupovine paketa akcija od 69,85 procenata ukupnog kapitala Izdavačkog preduzeća „RAD“ AD iz Beograda, po početnoj ceni od 2,67 miliona eura.

U saopštenju Agencije navodi se da će otvaranje ponuda biti održano u 10 sati 21. avgusta u prostorijama Agencije, a sva zainteresovana domaća i strana preduzeća i građani, kao i konzorcijumi koji posluju u okviru metalo-prerađivačke industrije, mogu da podnesu svoje prijave za učešće na licitaciji najkasnije do 20. avgusta u 12 sati. Prodajna dokumentacija može se otkupiti od 31. jula do 14. avgusta do 12 sati, po ceni od 100.000 dinara, uz depozit za učešće u licitaciji u iznosu od 267.606 eura.

Agencija za privatizaciju podseća da je javni poziv za prodaju kapitala kompanije RAD već bio oglađen 1. aprila, ali je prodaja proglašena neuspešnom, jer u roku za dostavljanje prijava za učešće nije bilo zainteresovanih, prenosi agencija „Tanjug“.

Na osnovu Zakona o izmenama i dopunama Zakona o privatizaciji, koji je 28. maja 2015. stupio je na snagu, urađena je nova procena tržišne vrednosti celokupne imovine i obaveza kapitala, na osnovu čega je Ministarstvo privrede donelo odluku da početna cena za prodaju ove kompanije iznosi 100 posto procenjene vrednosti kapitala preduzeća na dan 31.12.2014.

„U periodu prethodne privatizacije, ugovor za preduzeće IP RAD AD Beograd, raskinut je 26. avgusta 2010, zbog neplaćanja rate i raspolaganja imovinom suprotno odredbama ugovora“, podseća Agencija u svom saopštenju.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор