Oglašena prodaja Studija B

made-in-germany-rs-studio-b-logo

Agencija za privatizacija objavila je juče u dnevnom listu „Politika“ i na sajtu www.priv.rs poziv za prikupljanje ponuda za javno nadmetanje radi prodaje kapitala Javnog radio-difuznog preduzeća „Studio B“.

Na prodaju je 100 posto kapitala koji Grad Beograd poseduje u subjektu privatizacije. Pravo učešća u postupku nadmetanja imaju sva domaća i strana fizička i pravna lica, kao i konzorcijum pravnih i fizičkih lica, saopštila je Agencija.

Ukupna procenjena vrednost kapitala gradskog medija, sa stanjem na dan 31. decembar 2014. godine, iznosi 528.626,138 eura, što će biti i početna cena za njegovu prodaju. Svi zainteresovani potencijalni kupci svoje prijave za učešće na licitaciji mogu podneti najkasnije do 27. jula u 15 časova po beogradskom vremenu, na adresu Agencije za privatizaciju, Terazije 23, Beograd.

Prijava i ponuda podnose se u zatvorenom kovertu, u skladu sa Uputstvom za ponuđače, a učesnici su dužni da uplate depozit u iznosu od 52.862,613 eura. Otvaranje Glavnog koverta i koverte sa oznakom „Podaci o ponuđaču“ zakazano je za 29. jul u prostorijama Agencije za privatizaciju, u 9 časova po beogradskom vremenu, navodi se u saopštenju.

Srpski ministar privrede Željko Sertić najavio je da će u narednih nekoliko dana biti objavljeni javni pozivi za privatizaciju ukupno 30-tak domaćih medija, među kojima su i Studio B i Novinska agencija „Tanjug“. Govoreći o privatizaciji preostalih 526 društvenih preduzeća, Sertić je naveo da je za 338 firmi definisana sudbina, od kojih će 17 biti izuzeto od stečaja i naplate dugova od poverilaca u narednih godinu dana, dok su za 44 već objavljeni javni pozivi za privatizaciju, koji treba da budu završeni do 31. oktobra.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор