Konkurs za upis na Pilotsku akademiju

kontrolni-toranj

Objavljen je konkurs Agencije za kontrolu letenja “SMATSA” i njene Vazduhoplovne akademija (SAA) za upis nove generacije studenata na “Integrated” obuku za profesionalne pilote ATP(A).

Prijemni ispit će biti održan 1. septembra u Vazduhoplovnoj akademiji u Vršcu. Pisane i usmene prijave za prijemni ispit mogu se dostaviti najkasnije do 25. avgusta, a nastava će početi 14. septembra, saopštila je SMATSA.

Za upis na obuku potrebni su fotokopija ličnih dokumenata (lična karta ili pasoš), fotokopija diplome najvišeg stečenog nivoa obrazovanja, dve fotografije dimenzija za pasoš, fotokopija važeće zdravstvene knjižice, odnosno dokaza o zdravstvenom osiguranju i fotokopija lekarskog uverenja Klase 2 ili Klase 1 (izdata od ovlašćene “EASA PART MED” ustanove).

Nakon potpisanog ugovora neophodno je uplatiti autorizaciju kandidata kod Direktorata za civilno vazduhoplovstvo, posedovati osiguranje, dostaviti izjavu o adresi boravka za vreme školovanja u SAA, a za strane državljane potrebna je izjava da su upoznati sa procedurom prijavljivanja stranaca, kao i da su uredno prijavljeni kod nadležnih organa.

Akademija Agencije za kontrolu letenja (SMATSA aviation academy – SAA) nalazi se u Vršcu i druga je po veličini pilotska akademija u Evropi. U njoj je zaposleno 40 profesora, instruktora i administrativnih radnika. Osnovana je 1954 . godine i do sada je odškolovala više od 2.500 pilota koji rade u aviokompanijama širom sveta. Akademija poseduje sopstveni aerodrom na 300 hektara, tri piste, kontrolni toranj opremljen najsavremenijom tehnologijom, i 1.700 kvadratnih kilometara vazdušnog prostora.

Vazduhoplovna akademija u Vršcu budućim pilotima nudi dve vrste kurseva u skladu sa evropskim propisom JAR-FCL 1. Modularni kursevi namenjeni su polaznicima koji žele da pojedinačno prođu sve faze u obuci profesionalnih pilota i idealni su za polaznike koji imaju stalan posao ili porodicu i brzina školovanja im ne predstavlja piroritet, pa žele postepenu obuku. Integrisani kursevi namenjeni su polaznicima koji žele da što pre postanu profesionalni piloti, i zasnovani su na celodnevnoj teoretskoj i praktičnoj obuci kandidata, zbog čega se završavaju veoma brzo, odnosno za 18 do 24 meseca. Sa dozvolom SMATSA vazduhoplovne akademije piloti može da upravljaju vazduhoplovima u bilo kojoj zemlji EU bez dodatnog školovanja.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор