Nova pilotska škola u Smederevskoj Palanci

made-in-germany-rs-mali-avion-sila-450c

Nova škola za pilote „Aero Monde“ u Smederevskoj Palanci upisala se u registar Centara za obuku letačkog osoblja Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije (DCV).

Grupa prijatelja i poslovnih partnera, koji su pre nekoliko nedelja i zvanično pustili u rad školu letenja, shvatila je da, pored biz-jet operatera, obuka pilota i dalje predstavlja rastući segment civilnog vazduhoplovstva u Srbiji, prenosi portal „TangoSix“.

Škola „Aero Monde“ za početak će nuditi obuku za dozvolu sportskog pilota (PPL), a plan osnivača je da se vremenom razviju i omoguće letačku obuku do nivoa ATPL dozvole, kao i drugih rejtinga.

– Cilj nam je da odškolujemo dobro obučene pilote koji će pre svega biti bezbedni, ali i uživati u letenju, bilo da lete iz zadovoljstva ili nastavljaju dalje školovanje kako bi im letenje postalo životni poziv. Smatramo da je osnovna obuka jako važna, jer postavlja temelj svega što će naši polaznici postići kasnije kao piloti. Radićemo na tome da steknu dobre navike u letenju i dobro vazduhoplovno ponašanje, kako u vazduhu, tako i na zemlji, ali i u međusobnoj komunikaciji sa svima koji su uključeni u proces letenja – kaže Dušan Bojković, jedan od osnivača pilotske škole.

Po njegovim rečima, lokacija na aerodromu „Rudine“ u Smederevskoj Palanci udaljena je od zona intenzivnih civilnih i vojnih vazduhoplovnih aktivnosti, tako da se vazdušni prostor aerodroma može nesmetano koristiti tokom cele godine kad vremenske prilike to dozvoljavaju.

– Ukoliko se javi veći broj kandidata kojima odgovara da se teorijska nastava održava u glavnom gradu, u mogućnosti smo da organizujemo njeno održavanje u prostorijama u Beogradu – objašnjava Bojković.

Škola za sada poseduje dve „Cessne 172“ (YU-DOY i YU-DPS), jednu „150“ koja je u procesu registracije, kao i jedan „Piper Cherokee“ (YU-DTT).

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор