„Studio B“ prodat za 530.000 eura

made-in-germany-rs-studio-b-logo

Beogradska gradska televizija „Studio B“ prodata je za 530.000 eura kompaniji „Maxim media doo“ u vlasništvu Miloša Krdžića, inače vlasnika još četiri radija: „Jat“, „Karolina“, „TDI“ i „Hit“.

Za kupovinu Studija B bilo je zainteresovano još osam kompanija, ali je jedino Maxim media dostavila ponudu za kupovinu, i to za oko 1.300 eura veću od procenjene cene. Grad Beograd je kao vlasnik Studija B, ponudio ovu medijsku kuću po procenjenoj vrednosti kapitala od 528.626 eura, dok je Maxim media ponudila 530.000 eura.

Nakon otvaranja ponude, Agencija za privatizaciju Srbije uslovno je proglasila kompaniju Maksim media za kupca. Sada se čekaju odluke regulatornih tela, a rok za proveru statusa je oko 15 dana. Ružica Krdžić, zakonski zastupnik kompanije Maxim media ističe da je akvizicija Studija B logičan nastavak širenja te kompanije koja ima desetogodišnje iskustvo u poslovanju radio stanica.

– Nadamo se da će naše iskustvo i stručnost urednika i novinara ove medijske kuće doprineti boljoj poziciji i razvoju Studija B – istakla je Krdžićeva i dodala da će o planovima za Studio B moći da govori tek posle potpisivanja kupoprodajnog ugovora, što se očekuje u narednih dvadesetak dana, prenosi „RTS“.

Kompanija „Maxim media doo“ je osnovana u februaru ove godine sa upisanim kapitalom od 50.000 dinara. Nalazi se na istoj adresi na kojoj je i preduzeće „TDI radio televizija doo“, koje posluje još od 1997. godine, a poznato je po slušanoj radio stanici. Vlasnik je četiri radija: Jat, Karolina, TDI i Hit koji emituje na nacionalnoj frekvenciji.

Javni poziv za prikupljanje ponuda za privatizaciju televizije Studio B objavljen je krajem juna, a rokovi za dostavljanje ponuda su nekoliko puta produžavani. Skupština Beograda je usvojila odluku da, ukoliko gradska informativna kuća ne bude privatizovana do 1. novembra, „Studio B“ bude ponuđen na prodaju po ceni od 51 posto procenjene vrednosti.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор