Fond za razvoj nastavlja da kreditira privredu

made-in-germany-rs-fond-za-razvoj-srbije

Po Programu za ovu godinu, Fond za razvoj Republike Srbije odobrio je preduzetnicima i pravnim licima još 33 kredita u ukupnoj vrednosti od 761.379.843 dinara, koji su namenjeni unapređenju poslovanja.

Ministarstvo privrede je saopštilo da su odobrena tri dugoročna kredita u ukupnom iznosu od 5.700.000 dinara za privredne subjekte u poplavljenim područjima. Upravni odbor Fonda odobrio je i osam reprograma za privredne subjekte koji imaju problem u poslovanju i vraćanju kredita, dodaje se u saopštenju, a prenosi agencija „Tanjug“.

Nakon prekida programa početkom 2014 godine, Vlada Srbije je u jesen prošle godine preko Fonda za razvoj ponovo pokrenula kreditiranje privrede, nastavljajući tako sa podrškom privrednim subjektima. Od početka ove godine Fond je odobrio 152 kredita u ukupnom iznosu od 3.698.793.582 dinara.

Sredstva Fonda za razvoj namenjena su domaćoj privredi i mogu se koristi za čitav niz aktivnosti koje unapređuju poslovanje i doprinose novom zapošljavanju. Krediti se mogu dobiti za rekonstrukciju postojećih i izgradnju novih objekata, modernizaciju proizvodnje i novu opremu, za obrtna sredstva, ali i kao podsticaj početnicima kroz start ap kredite za sve one koji žele da se okušaju u privatnom poslu.

Ovi krediti se odobravaju po veoma povoljnim kamatnim stopama i sa dužim rokovima otplate, a konkurs je otvoren tokom čitave godine.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор