Nemački fond nagradio 13 poslovnih ideja

made-in-germany-rs-novac-internet-transfer

Fond nemačkih investitora, „FoundCenter Investment“, nagradio je sa 5 miliona eura inostrane autore 13 najboljih poslovnih ideja, primenjivih na međunarodnom tržištu, koje mogu da promene život u budućnosti.

Prvom nagradom od 750 hiljada eura nagrađena je aplikacija srpske kompanije „Vismedic“, pomoću koje se medicinski savet dobija samo jednim klikom, a njen idejni tvorac je Jovan Paunović, prenosi „RTS“.

Paunović je investitorima zahvalio na podršci, ali i svom timu, sa kojim je osmislio projekat veb-sajta na kome će se ukrštati podaci o lekarima i želje pacijenata, zakazivati i obavljati konsultacije sa lekarima.

Drugu nagradu od 400 hiljada eura zaslužila je ukrajinsko-španska kompanija „BNesis“ za projekat programerske integracije, dok je kao treća, sa 180 hiljada eura nagrađena još jedna srpska ideja pod nazivom „Friend Recap“, aplikacija koja sabira postove na svim društvenim mrežama za osam najbližih prijatelja.

Po rečima Dejana Jocića, osnivača fonda „FoundCenter Investment“, odluka je bila zaista teška, zbog čega je na kraju nagrađeno čak 13 kompanija.

– Želja je bila da pobednika nađemo u ovom regionu, ali da ideja bude primenljiva svuda, i da kompanija već ima dobar i kvalitetan tim ljudi, koji ćemo mi iz fonda nastaviti da pratimo – kaže Jocić.

Jedan od investitora, Štefan Rind, objašnjava da su nagrade dodeljene i kompanijama koje već posluju, ali i onima koji tek počinju, a imaju proizvode velikog potencijala.

Na ovom konkursu dodeljene su i tri nagrade za inovativnost. Po 650 hiljada eura dobili su projekti „Brawas“, za korišćenje moždanih talasa, i „Ci Gel“ za proivpožarnu zaštitu, dok je projekat „3D štampača Formon“ osvojio 130 hiljada eura.

FoundCenter Investment će uz ove nagrade uložiti i gotovo 2 miliona eura u projekte čiji će dalji razvoj nastaviti da prati, a organizatori najavljuju da već počinju sa pripremama za takmičenje naredne godine.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор