Pumin profit skočio na 26 miliona eura

made-in-germany-rs-puma

Neto profit nemačkog proizvođača sportske opreme, kompanije “Puma”, skočio je u prvom tromesečju ove godine za 4 posto, na 25,8 miliona eura, a još veći rast se očekuje zbog Evropskog prvenstva u fudbalu 2016. i Olimpijskih igara u Brazilu.

Iz Pume su izvestili o sjajnom početku poslovne godine, uprkos negativnim efektima deviznih kurseva, baš kao što je pre neki dan saopštio i njihov glavni konkurent na tržištu, “Adidas”, koji je takođe podigao poslovne prognoze na osnovu dobrih kvartalnih rezultata, prenosi agencija “Frans pres”.

– Poslovanje se u prvom tromesečju odvijalo kao što smo očekivali. Zabeležen je organski rast u svim segmentima poslovanja i u svim regionima, mada je kretanje pojedinih valuta uticalo kako na iskazanu dobit, tako i na rezultate prodaje. Uprkos negativnom valutnom efektu ostajemo pri našoj prognozi poslovnih rezultata za celu godinu – izjavio generalni direktor Pume Bjorn Gulden.

Operativna dobit kompanije porasla je u prvom kvartalu za 10,1 posto, na 41,3 miliona eura, zahvaljujući povećanju prodaje od 3,7 posto, na 851,9 miliona eura. Grupa predviđa da će prihod od prodaje, prilagođen kursnim razlikama, porasti do čak devet procenata, a da će operativni profit dostići ciljanih 115 do 125 miliona eura, navodi se u saopštenju kompanije.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор