Hemofarm odgovoran i za Centralnoistočnu Evropu

Odlukom čelnika „Štada grupe“, vršački „Hemofarm“ je proglašen za glavni tržišni centar Centralnoistočne Evrope, čime je proširena zona njegove regionalne nadležnosti, koja se do sada odnosila na Jugoistočnu Evropu.

Iz Hemofarma je saopšteno da je vršačka kompanija preuzela odgovornost za tržišta Poljske, Češke i Slovačke, čime je dodatno povećala zonu svoje regionalne nadležnosti koja je do sada obuhvatala tržišta BiH, Crne Gore, Slovenije, Hrvatske, Mađarske, Rumunije, Bugarske, Makedonije i Albanije, prenosi „eKapija“.

– Nova uloga dodeljena Hemofarmu je veliko priznanje Štade za rad i rezultate koje smo postigli u prethodnom periodu. Ovo je takođe dobra vest i za Srbiju i za region, posebno imajući u vidu da je retkost da kompanija iz zemlje koja nije članica EU, dobija pod svoje vođenje i tržišta u okviru EU. Sa novim tržištima i naši planovi su ambiciozniji. Investicije će biti usmerene na proširenje kapaciteta, dalje unapređenje kvaliteta proizvoda, istraživanje i razvoj lekova, a posebno u vredne, kvalitetne, obrazovane radnike kojih je u Hemofarmu oko 3.000 – izjavio je Ronald Zeliger, generalni direktor Hemofarma i potpredsednik Štada grupe.

Nemačka Štada i Hemofarm su prošle godine postali deo velike internacionalne porodice, investicionih fondova „Cinven“ i „Bain Capital“. Hemofarmovi lekovi se prodaju na tri kontinenta u 38 zemalja, a njegove fabrike u Srbiji, Crnoj Gori i BiH usklađene su sa najvišim međunarodnim farmaceutskim standardima. Hemofarmove fabrike spadaju u 20 posto energetski najefikasnijih u svetu, podseća se u saopštenju vršačke kompanije.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор