Feniks Grupa otvara regionalni centar za distribuciju lekova

U industrijskoj zoni u Šimanovcima nemačka „Feniks Grupa“ (Phoenix Group) danas otvara logistički centar za distribuciju lekova za region Zapadnog Balkana.

Ovim poslovnim potezom, vodeća evropska kompanija za distribuciju lekova i drugih medicinskih proizvoda, formiraće nadomak Beograda svoj treći regionalni centar, nakon Praga i Varšave, prenosi agencija „Tanjug“.

Zahvaljujući nemačkoj investiciji od 3 miliona eura, iz novog Feniksovog distributivnog centra, veličine preko 10.000 kvadratnih metara uz 7.000 kvadrata skladišnog prostora, objedinjeno će se snabdevati tržišta BiH, Makedonije, Albanije, Crne Gore, Srbije i Kosova, ili oko 18 miliona potrošača. Centar u Šimanovcima ujedno će funkcionisati i kao carinsko skladište za 15 najvećih evropskih proizvođača.

„Feniks Grupa“, sa sedištem u Manhajmu, prisutna je u 26 evropskih zemalja, sa više od 150 distributivnih centara i 2.000 apoteka. Kompanija zapošljava 34.000 ljudi i na tržište godišnje distribuira 260 miliona pakovanja lekova za više od 120 miliona potrošača.

U regionu Zapadnog Balkana grupa posluje kao „Phoenix Pharma“, kroz mrežu 200 svojih i oko 600 partnerskih apoteka, gde zapošljava 2.000 radnika, od kojih 1.300 u Srbiji. Uz stalni rast, kompanija je dostigla ukupan promet od 470 miliona eura.

Feniksov regionalni distributivni centar u Šimanovcima zvanično će danas otvoriti izvršni direktor Feniks Grupe Oliver Vindholc, predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež i ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор