Simens rešio problem punjenja e-autobusa

made-in-germany-rs-siemens-minhen

Nemački „Siemens“ je postao prvi svetski dobavljač infrastrukture za punjenje električnih autobusa, koja korisnicima omogućava obnavljanje energije za vozila različitih proizvođača.

Standard za punjenje privatnih električnih automobila je uspostavljen 2013. godine, međutim, po ovom pitanju do sada nije bilo rešenja za javni prijevoz, jer je svaki proizvođač razvijao svoj sistem punjenja autobusa strujom, prenosi „indikator“.

Kompanija Siemens je u Hamburgu instalirala dva terminala za punjenje, kapaciteta od 300 Kw, koji autobusima mogu pružiti dovoljno energije da rade tokom celog dana, a sam postupak punjenja traje svega oko šest minuta. Ceo proces punjenja je usklađen sa međunarodnim standardima koji su osnova sistema za punjenje e-autobusa.

Otvoreni standardi obezbediće autobusima različitih proizvođača da koriste isti sistem punjenja, dok će operaterima omogućti da samostalno biraju svoje e-autobuse, budući da Simensova infrastruktura za punjenje osigurava njihovu interoperabilnost, odnosno sigurno uklapanje i funkcionisanje različitih sistema.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор