Nemački “Pirate Technologies” širi posao u Srbiji

made-in-germany-rs-novac-internet-transfer

Nemačka kompanija „Pirate Technologies“, koja predstavlja bazu za unapređenje softverskog sistema berlinske „HolidayPirates“ grupacije, najavljuje širenje poslovanja na tržištu Srbije do kraja 2017. godine.

Uz centralu u Berlinu, Beograd je tako postao glavna IT baza za HolidayPirates grupaciju, jednu od najbrže rastućih turističkih kompanija na svetu, koja će u narednoj godini u glavnom gradu Srbije ponuditi oko 30 radnih mesta za visokokvalifikovane softverske inženjere, saopšteno je danas iz te kompanije.

U Pirate Technologies, koji u Srbiji posluje od decembra 2015. godine, ističu da su za proširenje svog poslovanja odabrali srpsko tržište upravo zbog prepoznatljivog kvaliteta softverskih stručnjaka i potencijala za njihovo dalje usavršavanje.

– Iz kancelarije u Beogradu će se razvijati softverska platforma koja obuhvata više od 15 aplikacija, a servira preko 50 miliona veb strana mesečno. Pirate Technologies koristi uglavnom “LEMP stack”, ali radi i sa egzotičnim programskim jezicima i tehnologijama, kao što su Golang, NodeJS, MongoDB, ElasticSearch, VueJS, AWS Lambda, Kinesis i SQS. Ove tehnologije nisu uobičajene u Srbiji, i to će biti dobra prilika za softverske inženjere da rade sa njima – objašnjava Dragan Stefanov, potpredsednik borda za tehnologiju u HolidayPirates grupaciji, a prenosi agencija „Tanjug“.

I operativni direktor preduzeća Vladimir Živadinović potvrđuje da se kompanija odlučila na razvoj poslovanja u Srbiji prvenstveno zbog stručnih kadrova.

– HolidayPirates grupacija posluje u 11 zemalja širom sveta, a prepoznatljiva je kao “kompanija 34 nacije”, jer njeni radnici dolaze iz 34 države. Beograd su odabrali kao mesto za razvoj i upravljanje softverskom platformom upravo zbog znanja i stručnosti softverskih inženjera iz Srbije. Srpski developeri su već priznati na međunarodnom IT tržištu, a mnogi talenti su i dalje na fakultetima – istakao je Živadinović.

Kompanija Pirate Technologies poseban akcenat stavlja na konstantna ispitivanja i kvalitet koda, a neprestano ulaže u integraciju i funkcionalnost krajnjih proizvoda. Među alatima koje primenjuje su Git (GitLab), Jenkins CI, Vagrant, Docker, PHP Storm IDE.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор