Nemački „EBM Papst“ stiže u Sombor

made-in-germany-rs-ebm-papst

Somborci očekuju da će u martu naredne godine u njihovom gradu početi da radi pogon renomiranog nemačkog industrijskog giganta „EBM Papst“, što bi trebalo da bude rezultat njihove braunfild investicije u hale preduzeća „Remont Komazec“.

O investiciji nemačkog EBM Papsta, koji ima 18 fabrika i gotovo 15.000 zaposlenih širom Evrope i sveta, može se više saznati tek posredno. Naime, kompanija je sprovela testiranje mladih kandidata koji bi radili na proizvodnji elektromotora, a njih 16 biće poslato u fabričke pogone u Sloveniji i Nemačkoj na devetonedeljnu obuku. Na testiranju se tražila takozvana fina motorika prstiju, zbog čega su određenu prednost na ovoj proveri imali kandidati ženskog pola, piše novosadski “Dnevnik”.

Prema nezvaničnim informacijama, nemački investitor je razmatrao još nekoliko vojvođanskih gradova kao svoju potencijalnu destinaciju, ali je u trci sa Novim Sadom, Suboticom i Bačkom Palankom, izabran Sombor, zahvaljujući ponuđenoj hali koju je Remont Komazec već bio renovirao. Dodatna ulaganja nemačkog investitora u buduću fabriku bila su neophodna da bi se u potpunosti ispunili svi svetski standardi. U somborskom pogonu bi, prema najavama, u naredne dve godine trebalo da bude zaposleno do 200 novih radnika.

Nemačka kompanija EBM Papst jedan je od vodećih svetskih proizvođača elektromotora i ventilatora, osnovan 1963. godine u Mulfingenu u saveznoj pokrajini Baden Virtenberg. Iz skromnog porodičnog preduzeća sa svega 35 zaposlenih, izrastao je industrijski gigant čiji godišnji promet danas prelazi 3 milijarde eura.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

3 Komentara
  1. KAKO DOCI DO PRIJAVE ZA OVAJ POSAO

  2. r 4, 2018

    zeleo bi da radim kod vas imam radno iskustvo 10ipo godina u bane sekuliću

Оставите одговор