Novi pogon „Drekslmajera“ u Zrenjaninu

made-in-germany-rs-fabrika-kablova

U zrenjaninskoj fabrici nemačke kompanije „Drekslmajer“, koja zapošljava više od 3.300 radnika, u rad je pušten pogon za seču kablova, u kome, nakon završenih višemesečnih obuka u Rumuniji, Moldaviji i Zrenjaninu, trenutno radi više od 100 radnika.

Drekslmajer grupa u Zrenjaninu posluje od 2008. godine, a u regionu važi za jednog od najvećih poslodavaca i izvoznika. U pogonima ove kompanije montiraju se električne instalacije za velike svetske proizvođače automobila. Po rečima Andreasa Vebera, generalnog direktor pogona u Zrenjaninu, nemačka kompanija poslovanjem u Zrenjaninu šalje poruku da ima dugoročne planove, kako za ovaj grad, tako i za investicije u Srbiji uopšte.

– Ovo je takođe korak napred ka automatizovanoj visokoj tehnološkoj proizvodnji za koju nisu potrebni samo kvalitetni radnici, već i tehničari i inženjeri koji će moći da programiraju i održavaju mašine. Drekslmajer se odlučio da svoje pogone izgradi u Zrenjaninu, jer tu postoje visokokvalifikovani radnici. I u ovom gradu i u Srbiji je veoma pozitivna poslovna klima, zbog čega razmatramo mogućnost izgradnje novog pogona, ali je o tome još rano govoriti – rekao je Veber.

On je objasnio da je uspostavljanjem proizvodnog procesa sečenja kablova i predmontaže, ostvaren potpuno integrisan proizvodni sistem u pogonu u Zrenjaninu, što znači da svi proizvodni koraci, od sečenja kablova do montaže i finalnog sklapanja, mogu biti urađeni u jednom pogonu. Po Veberovim rečima, ovaj oblik proizvodnje obezbeđuje maksimalnu efikasnost, jer međukoraci, kao što su pakovanje, prepakivanje ili transport, više nisu potrebni, prenosi agencija „Beta“.

Pogone Drekslmajera obišao je i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić koji je naglasio da je proširenje pogona i veliki broj zaposlenih dokaz da je Zrenjanin dobro mesto za investiranje.

– Nije malo 30 novih radnih mesta, a kada kažemo da je u poslednja tri meseca ovde zaposleno 300 novih radnika, to je zaista sjajna vest za Zrenjanince – rekao je Janjić.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор