Zrenjaninski Drekslmajer uvodi dualno obrazovanje

made-in-germany-rs-fabrika-kablova

Prilikom posete pogonima nemačke kompanije „Drekslmajer“ u Zrenjaninu, ministarka pokrajine Bavarske za Evropu i regionalne odnose Beate Merk je izjavila da su prednost Srbije kvalifikovani radnici i akademski obrazovana omladina.

Po njenim rečima, prednost je i što je Srbija stabilna zemlja i napreduje na reformskom putu, zbog čega je olakšana i saradnja sa Bavarskom. Ona je tom prilikom istakla da je za investitore važno da imaju pravnu sigurnost, u čemu je Srbija „zaista napredovala“.

– Kompanija Drekslmajer je značajna i zbog toga što pruža priliku za zapošljavanje velikog broja žena, a posebno me raduje što će naša kompanija iz Bavarske početi u Srbiji da radi po sistemu dualnog obrazovanja, u koji će biti uključene i žene – naglasila je Merkova, a prenosi agencija „Beta“.

Pogone Drekslmajera Beate Merk je obišla zajedno sa srpskim ministrom privrede Željkom Sertićem. On je rekao da je ta kompanija jedna od desetak velikih koje posluju u Srbiji i koje imaju značajnu proizvodnju i zapošljavaju veliki broj radnika, kao i da u Srbiji posluje oko 400 kompanija sa nemačkim kapitalom.

– Drekslmajer je jedna od najvećih investicija ovde. Kompanija zapošljava više od 3.400 radnika u ovom momentu i, kako možemo čuti, u planu su i proširenja, a mi ćemo kao država svakako pomagati takvo širenje. Veoma je značajno da se u dobrim političkim procesima između Nemačke i Srbije pokaže kolika je spremnost na reforme i koliko su one okrenute najvažnijim životnim pitanjima, pre svega ekonomiji – istakao je Sertić.

Poslovanje kompanije Drekslmajer u Zrenjaninu gostima je predstavio generalni direktor tog pogona Andreas Veber. Inače, bavarska Drekslmajer Group u Zrenjaninu je od 2008. godine i jedan je od najvećih poslodavaca i izvoznika u regionu. U pogonima te kompanije sklapaju se električne instalacije za automobilsku industriju.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор