Novi pogon „Dunkermotorena“ u Subotici

made-in-germany-rs-dunkermotoren-logo

Nemačka kompanija „Dunkermotoren“ pustila je u rad u subotičkoj Privrednoj zoni „Mali Bajmok“, svoju novu proizvodnu halu površine 900 kvadratnih metara, u kojoj će posla biti za najmanje 23 nova radnika.

Dunkermotoren je jedna od vodećih svetskih kompanija u proizvodnji motora visokih tehnologija, namenjenih medicinskim aparatima i solarnim panelima. U Subotici posluje od 2011. godine, kada je proizvodnju počela sa 22 zaposlena. Obim posla je vremenom rastao, a sa njim i broj radnika, pa sada u najsavremenijim uslovima radi ukupno 140 ljudi.

– U proširenje pogona Dunkermotoren je uložilo oko dva miliona dolara, a nova hala se nastavlja na već postojećih 3.500 kvadrata proizvodnog prostora. U novoj hali će se proizvoditi kompresori koji se inače proizvode u sestrinskoj firmi u Severnoj Karolini u SAD. Celokupna proizvodnja namenjena je izvozu, uglavnom u Englesku – objašnjava Slobodan Anić, direktor kompanije u Subotici, a prenosi gradski sajt.

Uve Lorenc, generalni direktor fabrike u Nemačkoj, ističe da je od odluke do proširenja fabričkih kapaciteta prošlo samo pola godine, što pokazuje da ova kompanija ima u Subotici pouzdane partnere u koje ima veliko poverenje.

– Subotička fabrika je najmlađa i najponosnija karika u našem sistemu. Kupili smo i parcelu pored sadašnje hale, na kojoj planiramo dalje proširenje u budućnosti. Pored proizvodnih aktivnosti, u Subotici imamo i razvojni centar koji čini 12 visokoobrazovanih inženjera, tako da smo u prilici da izvozimo i znanje – istakao je Lorenc.

Sedište kompanije Dunkermotoren je u nemačkom gradu Vandorfu. Od 2012. godine ona je deo američke kompanije „Ametek“.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор