„PTC“ počeo sa preradom ribe u Smederevu

made-in-germany-rs-proizvodnja-ribe

Puštanje u rad fabrike nemačke kompanije „PTC“ za preradu ribe, prva je investicija u Srbiji realizovana u slobodnoj zoni Smedereva, koje je uz proizvodnu halu za ovog investitora izgradilo i tri kilometra prilaznih puteva i prateće infrastrukture.

Proizvodnu halu, površine 4.172 metra kvadratna, Smederevo je nemačkoj kompaniji dalo u zakup na 5 godina po ceni od 3 eura po kvadratnom metru, uz dogovor da investitor u prvo vreme zaposli 100 radnika.

– Za mene i našu kompaniju ključ uspeha su uvek ljudska energija, a naravno i ljudi koji nose projekat – rekao je generalni direktor PTC Germany Gmbh Bruno Kornart.

Predsednik vlade Srbije Aleksandar Vučić uručio je investitorima ključeve ove fabrike, u kojoj će preduzeće „Serfood“ prerađivati i konzervirati ribu ljuskare i mekušce.

– Molim vas da sa ta preostala tri korka, pre svega sa uzgajalištem ribe, sa hranom za ribu i sa tom farmom, krenete što pre i da ne čekate dugo, kao i da zapošljavate što veći broj ljudi, a mi ćemo uvek da pomognemo koliko možemo i kao država i kao grad – poručio je Vučić nemačkom investitoru.

Delatnost preduzeća će se sastojati od uvoza ribe i ribljih sirovina iz inostranstva, prerade do gotovih proizvoda koji će uglavnom biti namenjeni izvozu. PTC je jedan od vodećih proizvođača prerađevina od ribe u Nemačkoj, a kapacitet prerade za tri godine u Srbiji trebalo bi da dostigne 30.000 tona na godišnjem nivou.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор