“Continental” u Subotici gradi novi pogon

made-in-germany-rs-continental

Nemačka kompanija “Continetal” započela je u Subotici izgradnju nove fabrike autodelova u koju će uložiti 17 miliona eura. Proizvodni pogon, površine 12.000 kvadratnih metara, biće izgrađen do kraja 2018. godine, a posao će u njemu naći 500 novih radnika.

Nemački “Continetal” posluje u Slobodnoj zoni Mali Bajmok u Subotici od 2011. godine, gde u svojoj fabrici komponenti za automobilsku i kamionsku industriju, trenutno zapošljava 600 radnika, prenosi agencija „Tanjug“.

Po rečima premijera Srbije Aleksandra Vučića, koji je prisustvovao polaganju kamena temeljca za novu fabriku, vlada očekuje da “Continetal”, kao najveći dobavaljač autodelova u svetu, nastavi da širi svoje poslove u Srbiji, u čemu će mu vlada pružiti podršku.

– Zadovoljan sam što je Srbija u 2015. godini bila druga zemlja u Evropi po broju otvorenih radnih mesta na osnovu novih investicija – rekao je tom prilikom srpski premijer.

On je pohvalio nemačke, austrijske i švajcarske kompanije koje u okviru dualnog programa obrazovanja primaju učenike na praksu, ali je i istakao da srpske kompanije za sada pokazuju slabo interesovanje za takav sistem stručne pripreme budućih radnika.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор