Leoni traži lokaciju za četvrtu fabriku

Nemački proizvođač kablova za autoindustriju „Leoni“ ovih dana obeležava 100 godina postojanja i najavljuje još jednu veliku investiciju u Srbiji, četvrtu po redu.

Leoni je za osam godina rada u Srbiji otvorio fabrike u tri različita mesta, Prokuplju, Malošištu i Nišu, a od početnih 750 radnika, danas zapošljava čak 5.770, prenosi „RTS“.

Po rečima generalnog direktora kompanije Klemensa Saksa, poslovna klima u Srbiji veoma pogoduje daljem razvoju, a zahvaljujući dosadašnjim dobrim rezultatima, kompanija trenutno traži novu lokaciju za otvaranje svoje četvrte fabrike.

Radnica Tatjana Kaličanin kaže da je veoma zadovoljna poslom i da u Leoniju ima sigurnu platu i mogućnost napredovanja.

– U Leoniju sam pre osam godina počela da radim kao radnik na montažnoj liniji, a danas sam vođa smene, što mi omogućava i bolju sigurnost i bolju platu za moju porodicu – ističe Maja Mitić.

Kao vodeći poslodavac u Prokuplju, Leoni je od svog dolaska imao značajnu ulogu u smanjenju nezaposlenosti u ovoj Opštini.

– Stopa nezaposlenosti je pala sa 43 na 24 posto zahvaljujući kompaniji i zapošljavanju kod kooperanata – objašnjava Miroslav Paunović, zamenik predsednika Opštine Prokuplje.

Vodeći proizvođač kablova za automobile, pre svega za brendove „BMW“ i „Jaguar“, ima svoje fabričke pogone na više od sto lokacija u više od 30 zemalja sveta.

– Kompanija Leoni u Srbiji raste i razvija se sa tendencijom da u budućnosti broj zaposlenih dostigne nekih deset hiljada radnika – kaže Aleksandra Pešić, direktorka proizvodnje u prokupačkom Leoniju.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор