Friedrishafen gradi fabriku u Pančevu

Nemački gigant u proizvodnji komponenti za automobilsku industriju, kompanija „Friedrishafen“, namerava da od sledeće godine započne izgradnju fabričkih postrojenja u Pančevu.

Tim povodom, Gradsko veće Pančeva je odlučilo da ovoj nemačkoj kompaniji bez naknade ustupi 10,8 hektara građevinskog zemljišta u Severnoj industrijsko zoni, navodi sajt Grada.

Već naredne godine nemački investitor bi u pokretanje proizvodnje trebalo da uloži oko 40 mililiona eura, u 2020. godini još oko 25 miliona, a u 2021. godini još 20 miliona, objašnjava se u saopštenju.

Takođe, plan je da se u fabrici u prvoj fazi poslovanja zaposli 540 ljudi, a da se u drugoj fazi izgrade novi objekti površine 25 hiljada kvadrata u kojima će posla biti za još oko 800 do 1.000 radnika.

U ovoj fabrici proizvodiće se osovine za električni pogon za E-Mobility za Premium OEM, motori sa električnom vučom za E-Mobility, elektronika i mehatronika menjača, kao i mikrosvičevi/PCB.

U fabrici Friedrishafen u Pančevuviše minimalne mesečne zarade bi trebalo da iznose od 450 do 500 eura neto, a gradnja postrojenja bi trebalo da počne tokom jula meseca, prenosi „RTV Pančevo“.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор