Kromberg&Schubert uskoro zapošljava Kruševljane

Tokom obilaska gradilišta nemačke kompanije Kromberg&Schubert u Kruševcu, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je najavio da će u novoj fabrici do kraja godine biti zaposleno 300 ljudi, do marta sledeće godine 600, u narednih pet godina 2.500 ljudi, a da je cilj Vlade Srbije da taj broj poraste na 4.000.

Od marta meseca nemački investitor u Kruševcu gradi fabriku od 24.000 kvadratnih metara sa proizvodnim prostorom od 18.000 kvadrata, u kojoj će proizvoditi komponente za autoindustriju, kao što su kablovi, žični sistemi i delovi sistema za brizganje goriva, prenosi agencija “Tanjug”.

Ova investicija vredna je gotovo 29 miliona eura. Vlada Srbije je projekat podržala sa 9,5 miliona eura podsticajnih sredstava, dok je Grad Kruševac nemačkoj kompaniji ustupio zemljište površine 6,2 hektara.

– Srbija se nikada ne bi izborila za takvu lepoticu od fabrike da nisu date subvencije i ponosan sam što je vlada donela takvu odluku. Dali smo bolje uslove, a investitorima rekli da ćemo, šta god da im ponude u okruženju, mi ponuditi bolje. Da su tražili više novca dali bismo i više, a dali smo dosta, jer ko će zaposliti 4.000 radnika u Kruševcu – rekao je predsednik Srbije i apelovao na mlade da se prijave za posao u ovoj fabrici, koja će biti najveća u Rasinskom okrugu.

Završetak radova na izgradnji nove fabrije nemačke kompanije Kromberg&Schubert u Kruševcu planiran je za 21. decembar ove godine, a sa proizvodnjom bi trebalo da se počne u martu 2018.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор