U Kruševcu počela gradnja aerodroma Rosulje

Na prostoru površine od 40,83 hektara juče je u Kruševcu počela je izgradnja aerodroma Rosulje. Izvođač radova je firma “Tehnogradnja”, a vrednost projekta iznosi 250 miliona dinara, javlja gradski sajt.

Osposobljavanje aerodroma Rosulje za komercijalni aviosaobraćaj podrazumevaće izvođenje radova na izgradnji poletno-sletne staze sa stajankom i rulnim stazama, padobranskim krugom, poligonom za vežbanje i pratećom infrastrukturom, a uz to i izgradnja hangara sa pratećim sadržajem, kao i izgradnja saobraćajnice sa parking prostorom.

Za realizaciju prve faze radova na aerodromu Rosulje u 2017. godini, u šta spada izgradnja travnate poletno- sletne staze, rulne staze i platforme stajanke sa pristupnom saobraćajnicom, Kruševac će iz gradskog budžeta izdvojiti 100 miliona dinara.

Sa završetkom radova Kruševac će dobiti aerodrom sa referentnom oznakom 2B, a u skladu sa planom, ovaj aerodrom moći će da se koristi i za instrumentalno letenje, uz mogućnost obavljanja i kargo transporta, objašnjavaju u gradskoj upravi.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор