Nemci ostaju vlasnici Štade i Hemofarma

Iz vršačkog “Hemofarma”, koji posluje u okviru nemačke farmaceutske grupacije “Štada”, povrđuju da akcionari do isteka pregovaračkog roka nisu prihvatili ponudu o preuzimaju akcija Štade od strane konzorcijuma dva investiciona fonda “Bain Capital” i “Cinven”.

Uprkos tome što se radi o jednom od najsnažnijih investicionih ugovora ikada u Nemačkoj, za prihvatanje ponude dva fonda obezbeđeno je 65,52 posto akcija, čime nije ostvaren minimalni prag prihvatanja od 67,5 posto akcija na koje je ponuđač, nakon korekcije sa početnih 75 posto akcija, bio spreman da pristane, javlja agencija “Tanjug”.

– Sada će Štada, a sa njom i Hemofarm kao najveći proizvodjač i poslodavac u grupi, udvostručiti svoje napore da ostvare održivi profitabilni rast i da na duže staze povećaju svoju vrednost. To znači da će Štada nastaviti da se prilagodjava i bliže integriše svoje poslovne jedinice u svim regionima. Mi u Hemofarmu, koji smo ključno preimućstvo Štada grupe, moramo da ostanemo na čelu te promene – objasnio je generalni direktor Hemofarma i potpredsednik Štada grupe za jugoistočnu Evropu Ronald Zeliger (Seeliger), a prenosi agencija „Beta“.

U saopštenju Štada grupacije se navodi da kraj pregovora i konačna odluka akcionara neće uticati na ciljeve rasta kompanije za tekuću finansijsku godinu, kao ni na planove za period od naredne dve godine. Očekivani rezultati prodaje za ovu godinu se kreću od 2.280 do 2.350 milijardi eura, a za 2019. od 2.650 do 2.700 milijardi eura, dok se očekivani prihod na nivou grupe kreće od 250 do 270 miliona eura.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор