Novi izveštaj o održivom razvoju Hemofarma

Sa pet milijardi proizvedenih tableta, kompanija „Hemofarm“ je oborila godišnji rekord proizvodnje, navodi se u godišnjem izveštaju kompanije o efektima primene održivog poslovanja za 2016. godinu, pod nazivom „Kad reči postanu dela“.

Generalni direktor Hemofarma Roland Zeliger predstavio je javnosti efekte „ekološkog“ poslovanja kompanije petu godinu za redom, istakavši da je ponosan što je na čelu kompanije koja je lider u ovoj oblasti, prenosi agencija „Tanjug“.

– Sa održivim razvojem smo počeli pre pet godina, i tada nismo znali šta treba da radimo, ali smo znali da je to nešto za šta treba da se zalažemo. Danas, nakon pet godina, možemo reći da smo ponosni što je ovo deo naše filozofije. Naši pogoni sada spadaju u 20 posto energetski najefikasnijih u svetu u svojoj kategoriji – rekao je Zeliger naglasivši da je, sa proizvodnjom pet milijardi tableta, Hemofarm postavio novi rekord, uz uspešno smanjenje utroškova električne energije i prirodnog gasa po pakovanju gotovog proizvoda.

U Izveštaju se navodi i da je Hemofarm za više od 40 posto povećao zahvatanje vode iz sopstvenih arteških bunara, čime čuva stabilnost lokalnog sistema javnog vodovoda, racionalizacijom alata za pakovanje ostvario je uštedu od oko milion eura, dok je rekonstrukcijom sistema za pripremu rastvora u procesu proizvodnje uštedeo više od 120 hiljada eura.

Po rečina direktorke korporativnih poslova i komunikacija Sande Savić, čak je i papir na kome je izveštaj napisan dobijen reciklažom, dok su njegove korice napravljene od algi.

– Održivi razvoj nije samo „priča o ekologiji“. Ljudi su najvažniji resurs svake kompanije, zbog čega Hemofarm brine o svojim zaposlenima i široj zajednici. Više od polovine zaposlenih u našoj kompaniji su žene, a udeo žena u menadžmentu iznosi 60 posto – rekla je Savićeva i podsetila na kampanju Hemofarma „Najvažniji poziv u životu“, čiji je cilj da Srbija dobije što više donora organa, kako bi se omogućio što veći broj transplatacija.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор