Za posao u nemačkoj fabrici konkurisalo 4.000 ljudi

Za posao u nemačkoj fabrici „Kromberg i Šubert“ u Kruševcu, koja bi trebalo da bude izgrađena do kraja godine, do sada se prijavilo više od četiri hiljade ljudi, od čega je dve i po hiljade konkurisalo za rad u proizvodnji, a više od hiljadu i po za druge pozicije.

Poznati proizvođač kablova za autoindustriju do sada je u Kruševcu zaposlio 150 radnika, do kraja godine zaposliće ih još 100, do kraja naredne godine planira da angažuje ukupno hiljadu radnika, a do kraja 2022. bi zapošljavao čak dve i po hiljade ljudi, prenosi agencija „Beta“.

U kompaniji Kromberg i Šubert kažu da svoje radnike obučavaju u Makedoniji i Rumuniji. Osnovna obuka traje tri nedelje, dok specifična obuka, koja je vezana za proizvodni projekat, traje od tri do šest nedelja.

Nemačkom investitoru su za fabriku u Kruševcu u početku bili potrebni menadžeri i administrativni radnici, potom je usledilo zapošljavanje srednjeg menadžmenta, a zatim i ljudi tehničkih obrazovnih profila. U oktobru se započelo sa angažovanjem prvih grupa proizvodnih radnika.

Ugovor o izgradnji fabrike u Kruševcu potpisali su predstavnici kompanije Kromberg i Šubert, Vlade Srbije i Grada Kruševca u oktobru prošle godine, kada je rečeno da je investiciju od oko 29 miliona eura, Vlada Srbije podržala sa 9,5 miliona, dok je Grad investitoru ustupio 6,2 hektara zemljišta opremljenog infrastrukturnim priključcima.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор