U Grammeru posao za još 450 Aleksinčana

Srpski ministar privrede Goran Knežević i direktor nemačke fabrike „Grammer AG“ iz Aleksinca potpisali su juče u Nišu ugovor o dodeli državnih podsticajnih sredstava za novu investiciju te kompanije, vrednu 4 miliona eura.

Ministar Knežević je tom prilikom istakao da će nova investicija omogućiti zapošljavanje još 450 novih radnika, nakon čega će u kompaniji Grammer u Srbiji raditi ukupno 1.700 ljudi, prenosi „eKapija“.

– U poslednjih par godina investitori su na području juga Srbije uložili preko 600 miliona eura i zaposlili 25.000 ljudi – rekao je Knežević.

Direktor nemačke kompanije Pierluigi Ghione je objasnio da će nova investicija toj kompaniji obezbediti siguran posao do 2023. godine.

– Ugovor nam sigurno donosi posao do 2023. godine i omogućava još 450 novih radnih mesta, kao i nekoliko novih tehnologija. Veoma je značajno za nas što se to radi ove godine, pošto slavimo desetogidšnjicu poslovanja u Aleksincu – istakao je Ghione.

Nemačka kompanija Grammer AG proizvodi komponente i sisteme za unutrašnjost automobila, kao i sedišta za specijalna vozila. Ima 30 svojih fabrika i predstavništava u više od 20 zemalja sveta, u kojima zapošljava više od 12.000 ljudi.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор