Otvorena fabrika Kromberg i Šubert u Kruševcu

Nemačka kompanija „Kromberg & Schubert Srbija“ danas je u Kruševcu zvanično pustila u rad fabriku za proizvodnju kablova za autoindustriju, u čiju izgradnju i opremanje je uložila 29 miliona eura.

U proizvodnom pogonu nemačkog investitora već radi oko 600 ljudi, najavljeno je da će do kraja godine biti zaposleno još 200 novih radnika, da bi do 2022. godine bilo ukupno zaposleno 2.500 ljudi. Kako je planirano, u drugoj fazi ovog projekta, fabrički pogoni bi trebalo da budu prošireni za još 12.000 kvadratnih metara, javlja „RT Kruševac“.

Ugovor o izgradnji fabrike u Kruševcu potpisan je u oktobru 2016. godine, a probna proizvodnja u fabrici počela je ovog proleća. Grad Kruševac je nemačkoj kompaniji ustupio 6,2 hektara zemljišta na starom aerodromu i obezbedio infrastrukturne priključke, pomogavši na taj način realizaciju prve grinfild investicije u ovom gradu.

Kromberg i Šubert je porodična firma sa tradicijom poslovanja od preko 100 godina. Smatra se vodećim globalnim dobavljačem žičnih sistema za autoindustriju, kablova i proizvoda tehnologije brizganja, a zapošljava više od 38.000 radnika na više od 30 lokacija širom sveta. Mušterije ove kompanije pretežno su nemački proizvođači automobila iz premijum klase.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор