BASF će do 2025. duplirati domet elektromobila

BASF

Nemački hemijski gigant BASF najavljuje da će do 2025. godine obezbediti povećenje realnog dometa vožnje električnih automobila srednje veličine sa 300 na 600 kilometara.

Timovi istraživača nemačke kompanije ovo će izvesti tako što će katodne aktivne materijale za e-automobile podići na naredni stepen efikasnosti izmenama njihovog hemijskog sastava, morfologije i proizvodnog procesa.

„Do 2025. godine ovi napori će pomoći da se realizuje zamisao da se kod električnih automobila srednje veličine duplira opseg realne vožnje (sa 300km na 600km po punjenju) i dužine trajanja akumulatora, prepolove veličina i cena akumulatora, a vreme punjenja svede na 15 minuta“, kaže se u saopštenju BASF-a.

Procene govore da će do 2025. godine broj vozila na putevima širom sveta dostići brojku od oko 1,5 milijardi, prenosi agencija „Tanjug“.

– Ova povećana potreba za kretanjem stvara izazove, ali istovremeno pruža i nebrojene mogućnosti za razvoj inovativnih tehnologija koje se tim problemima bave – izjavio je Martin Brudermiler, predsednik Izvršnog odbora i šef tehničkog odseka u BASF-u.

Nemački hemijski gigant očekuje da će u narednim godinama ubrzan rast ostvariti i tržište litijum-jonskih akumulatora koji su danas prisutni kod većine električnih automobila.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор