Nova rešenja BASF-a za poljoprivrednike

BASF

U gradu Ludvigshafenu nemačka kompanija „BASF“ je nedavno predstavila svoju strategiju za buduće širenje poslovanja, kao i najnovija rešenja namenjena poljoprivrednicima, uz osvrt na aktuelne promene i izazove na tržištu poljoprivrede.

– Trenutno smo u sjajnoj poziciji i svojim kupcima možemo ponuditi rešenja prilagođena njihovim specifičnim potrebama. Naš kompletan asortiman, linija najnovijih proizvoda, sposobnost da brzo napredujemo i razumemo potrebe poljoprivrednika, obezbeđuje nam jaku takmičarsku poziciju. Tržište agrohemije se razvija i mi neprestano tragamo za prilikama koje proizilaze iz partnerskih pripajanja, kako bismo ostavili još snažniji pečat i obezbedili još kvalitetniju ponudu – izjavio je Markus Helt, predsednik Sektora za zaštitu bilja kompanije BASF.

On je najavio da će BASF nastaviti sa znatnim ulaganjima u istraživanje i razvoj kako bi ojačao asortiman najnovijih proizvoda, dok će sklapanjem partnerstava ubrzati razvoj novih tehnologija, prenosi „eKapija“.

U najnovijoj ponudi proizvoda za zaštitu bilja nemačke kompanije nalaze se i inovativni proizvodi sa naprednim karakteristikama. U BASF-u procenjuju da će vrednost prodaje njihovih proizvoda za zaštitu bilja plasiranih na tržište u periodu između 2015. i 2025. godine ukupno iznositi 3 milijarde eura.

– U segmentu zaštite bilja naše poslovanje je tokom proteklih godina bilo veoma uspešno i u velikoj je meri doprinelo zaradi kompanije. U protekloj deceniji naša prodaja je sa 3,3 milijarde eura porasla na 5,8 milijardi, odnosno za 75 procenata, a prosečna marža EBITDA u segmentu Zaštite bilja od 25 posto, najbolje govori o odlikama naših proizvoda u agrohemijskoj industriji. To je potvrda važnosti i doprinosa koje ovaj segment proizvodnje ima za BASF grupaciju – objasnio je član Izvršnog odbora BASF-a dr Harald Švager.

Strategija širenja poslovanja BASF-a fokusirana je i na razvijanje rešenja proizašlih iz kombinovanja hemijskih i bioloških saznanja. Kompanija je u okviru sedišta Sektora zaštite bilja u Limburgerhofu nedavno otvorila novi Centar za istraživanje i razvoj koji će se baviti biološkim i rešenjima za semena, što će još više ubrzati razvoj novih proizvoda na tom polju.

U kompaniji očekuju da će do kraja 2016. godine poljoprivredno tržište ostati promenljivo, a poslovno okruženje biti prepuno izazova. Na osnovu sadašnjeg razvoja, finansijski cilj Sektora za zaštitu bilja u ovoj godini predstavlja ostvarenje iste visine profita kao i 2015.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор